Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas Heren 4 op weg naar het kampioenschap: Hoofdstuk 1
25-09-2008
 
Christofoor – Unitas Heren 4 (1-3)
Woensdag 24 augustus was het dan zover: de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor het net zo nieuwe team, heren 4. Het heren 4 is het seizoen ingegaan met een missie, kampioen worden en zo richting de derde klasse gaan, waar het team eigenlijk thuishoort.

Echter verliep de voorbereiding niet volledig gewenst, René Driehuis is tot na de herfst zeker niet beschikbaar, “dzjumpersnie” heet de medische term. En door de mix van spelers die uit maar liefst drie verschillende teams komen (en één speler die wij uit de kroeg hebben moeten plukken) kunnen wij niet spreken van een ervaren teamsamenstelling.

De eerste test vond afgelopen woensdag plaats, toen Unitas op bezoek ging bij Christofoor in Zwanenburg. Mooie herinneringen aan deze sporthal, in het verleden zijn hier talloze wedstrijden gespeeld door de verschillende spelers. Vaak werden deze winnend afgesloten, dus veel reden om positief naar de wedstrijd uit te kijken.

In de eerste set was het direct al duidelijk dat het team nog niet zozeer als een hecht team functioneerde, na wat miscommunicatie en het ervaren spel van Christofoor werd het spannender dan gedacht. Het werd duidelijk: dit zou een echte werkwedstrijd worden. De eerste set ging met 25-18 naar Unitas.

De tweede set was eigenlijk meer van hetzelfde. Met onnodige fouten van beide teams in combinatie met mooie lange rally’s. Waarbij vooral Stefan erg lekker aan het passen en aanvallen was. Deze set ging ook met 25-18 naar Unitas.

Toen de beruchte derde set, een set waarin vaak in het verleden onnodig een setje werd weggegeven. Hoewel, onnodig is het verkeerde woord: Christofoor is gewoon een degelijke ploeg die bij vlagen erg netjes speelden. Door wederom wat onnodige fouten aan de Unitas-kant werd deze set spannender dan eigenlijk nodig was. De set ging met 25-21 naar Unitas en dus de eerste overwinning in de pocket!

Of Unitas nu aan het inzakken was of dat Christofoor alles op alles speelde is nu nog niet duidelijk, maar Christofoor had het beter voor elkaar in de laatste set. Het is dat Jan “dat doet ‘ie anders nooit!” Bakker nog met ruim een handvol services de verdediging van Christofoor een ‘hard-time’ gaf, dat het wat spannender werd. Maar uiteindelijk, toen er gewonnen kon worden door twee punten verschil te maken, nam Unitas niet het heft in handen en kon Ian helaas niet het winnende punt afmaken. Christofoor pakte de 4e set en dat was, gezien de verhouding van die set, niet minder dan verdiend.

Unitas dus goed van start dit seizoen! Volgende week staat Ouderkerk op ons te wachten.
 
 
 
Terug