Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas H1 opnieuw succesvol
09-12-2011
 

Afgelopen woensdag speelden H1 een uitwedstrijd tegen Ouderkerk a/d Amstel. Een tegenstander die derde van onderaf staat in de competitie. Een altijd lastige situatie, want dat zijn juist teams die erg wisselend spelen en net hun avond kunnen hebben.

John begon de wedstrijd aan de zijkant. De anderen: Johan, Jaap, Ricardo, Rick, Robert en Ruud begonnen erg wisselend en moesten hun draai zien te vinden. Men ging gelijk op en de tegenstander op flink puntenachterstand zetten lukte nog niet. Maar na een time-out ging het beter. De aanvallen kwamen beter door en de pass bij de tegenstander niet aan minder goed aan kwam De set werd gewonnen met 25-16.

Met een wat grieperige Jaap ging men aan de 2e set beginnen. De spanning werd groter, omdat het blok bij de tegenpartij goed functioneerde en ook de pass beter liep, waardoor H1 moeite had de aanval goed te pareren. De tegenpartij rook de kansen, maar trok toch aan het kortste eind. Tactische aanvallen, een betere veld verdediging en het vinden van de zwakke plekken bij de tegenpartij zorgen voor winst in deze set (25-22)

Met John als spelverdeler voor de ziek uitgevallen Jaap begon de derde set. Door het verlies van de tweede set brak het verzet bij de tegenpartij. Het werd een walk-over, waarbij H1 weinig moeite had te laten zien, waarom men op de eerste plaats staat. In geen tijd stond de setstand 25-13 op het bord. Vol goede moed om de flow van de derde set erin te houden begon men aan de vierde set. Gelijk aan de tweede set was ook deze set een zeer spannend gebeuren. Met veel rommelige situaties aan het net, waarbij de bal niet goed werd weggewerkt en weer een beter draaiend blok bij de tegenstander werd een voorsprong van zeven punten in het begin van de set van weer weggegeven tot gelijke stand. Gelijk opgaand kwam het einde van de vierde set in zicht.

De rust in het team zorgde er weer voor dat de setwinst behaald werd (25-21). Door deze overwinning wordt de druk op naaste concurrent SAS’70 groter. Zij kunnen zich geen setverlies veroorloven om de aansluiting te behouden.

Met nog een wedstrijd te gaan, maandag de 19e december, kunnen wij alvast stellen dat H1 als winterkampioen de korte vakantieperiode in gaat. Want met de oliebollengeur nog als walm om hen heen staat op 04 januari alweer de eerste wedstrijd van 2012 op het programma.

 
 
 
Terug