Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas/Schadenet heren 1 nipt onderuit tegen Triumph H1
20-01-2008
 

Afgelopen woensdagavond 9 januari heeft het eerste herenteam van Unitas/Schadenet een nipte nederlaag geleden tegen nummer 2 in de competitie: Triumph uit Hillegom. Na bijna een maand winterstop was het Mijdrechtse team weer voltallig aanwezig voor de eerste competitiewedstrijd van 2008.

De eerste set begon met een droomstart van routinier John van Scheppingen. Hij serveerde 10 punten op rij en bouwde daarmee een 11-1 voorsprong op. Helaas verdween deze voorsprong daarna weer als sneeuw voor de zon zodat het vanaf 14-12 weer bijna spannend werd. Unitas/Schadenet bleef echter vanaf dat moment powerfull spelen. Zowel in de rallypass als in de aanval en het block werd attent gespeeld. De eerste set werd met grote overmacht gewonnen met 25-16.

Vanaf de 2e set werd tegenstander Triumph wakker. De tegenstand werd groter en daardoor kwam Unitas/Schadenet meteen op achterstand. Het matige spel dat de Mijdrechtse formatie in deze fase van de wedstrijd liet zien maakte het onmogelijk deze achterstand ongedaan te maken. Door de koppen tijdens de timeouts weer dezelfde kant op te praten lukt het toch nog om een flinke vuist te maken. Echter zonder resultaat van met een eindsprintje van 3 punten op rij won Triumph de 2e set met 21-25.

In de derde set werd libero Robert van der Meer gewisseld voor Ricardo Angulo en Maarten Meulemans maakte plaats voor passer Bert Polman. Met deze opstelling kon Unitas/Schadenet goed tegenstand bieden aan de Hillegommers die nu vol op stoom waren. Hoewel Unitas/Schadenet een maximale achterstand van 5 punten voor hun kiezen kregen (5-10) was Triumph nooit de alleenheerser op het veld. Unitas/Schadenet kwam vanaf deze stand sterk terug met actief spel door middenaanvaller Joost Woerden en Ruud Stark. Deze laatste speler was in het achterveld zelfs zo gretig dat er een gezonde strijd ontstond toen medespeler Ricardo Angulo de pass op zich nam. Na de wedstrijd werd alles overigens uitgesproken en beide heren hebben weer een goede verstandhouding met elkaar. In het veld resulteerde dit betrokken spel in een korte voorsprong voor Unitas/Schadenet (22-21). In de spannende eindfase trok Triumph helaas aan het langste eind en won de 3e set met de kleinst mogelijke voorsprong: 23-25.

De 4e set werd begonnen met Johan Samson in de basis. Na een wat moeizame start bracht een goede opslag serie van Ricardo Angulo bracht de stand op 11-6. Unitas/Schadenet zette het goede spel van de 3e set door zodat het de Hillegommers op conditie klopte. De set werd met 25-19 gewonnen.

Een 5e set moest de beslissing brengen. Door een aantal communicatie problemen in het achterveld en een minder goede slagpower in het voorveld kwam Unitas/Schadenet vanaf het begin op achterstand. Triumph gaf deze voorsprong niet meer uit handen en won de 5e set met 6-15.

Dat maakte de eindstand definitief op 2-3. Dit betekent dat Unitas/Schadenet 2 punten behaald uit deze eerste wedstrijd van het jaar.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 17 januari tegen SAS'70 in Uithoorn.

 
 
 
Terug