Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Volleybalheren Unitas al 5 wedstrijden op rij ongeslagen
20-03-2008
 

Afgelopen maandagavond 3 maart heeft het eerste herenteam van Unitas/Schadenet een ruime 3-1 overwinning behaald op Martinus 6 uit Amstelveen. Deze thuisoverwinning betekende de vijfde wedstrijd op rij die Unitas/Schadenet winnend wist af te sluiten. De laatste nederlaag dateerd van 17 januari tegen koploper SAS'70. De wedstrijd werd gespeeld op de vaste trainingsavond van de Mijdrechtse volleybalvereniging. Dit omdat de volleybalbond verzuimd had sporthal de Phoenix op de vaste woensdagavond af te huren.

 

De wedstrijd begon zonder vaste passer Bert Polman. Ook Maarten Meulemans kon het begin van de eerste set niet meemaken in verband met zijn eindexamen veiligheidskunde.

 

De eerste set begon voorspoedig voor Unitas/Schadenet. Een goede servicebeurt van Robert van der Meer bracht Unitas/Schadenet op een ruime voorsprong van 12-3. Hierop nam Martinus een timeout in een poging orde op zake te stellen. Dit lukte Martinus redelijk zodat de voorsprong geleidelijk terugliep tot 19-14. Door een paar goede aanvallen van Unitas zijde werd de stand uiteindelijk 25-17.

 

De 2e set werd middenaanvaller Ruud Stark gewisseld voor Joost Woerden. Deze set waren Martinus en Unitas/Schadenet redelijk gelijk op. Hoewel de aanvalskracht te wensen overliet werd er gevochten voor iedere bal. Hierdoor ontstonden lange rally's waarbij de bal tot wel 8 keer over het net ging voor er een punt gescoord werd. Traditioneel gezien is dit type spel funest voor de gemoedrust van de Mijdrechtse formatie. Unitas/Schadenet heeft regelmatig een keihard geslagen aanval nodig om vlot en efficient te blijven spelen. Ondanks dit ongunstige spelkarakter begon Unitas/Schadenet vanaf een stand van 13-13 gelijkelijk een voorsprong op de bouwen. Telkens maakte Unitas 2 puntjes en dan weer een voor Martinus. Dit leidde ook in de 2e set tot winst voor Unista/Schadenet. Ditmaal 25-20.

 

Maarten Meulemans werd in de derde set ingewisseld, ten koste van Ricardo Angulo. De vaste passer maakte meteen een paar goede serves zodat de ploeg uit Mijdrecht al vrij snel op een 6-2 voorsprong stond. Jammer genoeg kon Unitas/Schadenet deze winnende lijn niet vasthouden. Daarvoor ontbrak een harde serve en een nette rallypass. De voorsprong bleef echter wel gehandhaafd op 3 4 punten. Uiteindelijk maakte wederom Maarten met 5 punten op rij de set uit. De eindstand van de 3e set was 25-18.

 

Martinus had in de laatste fase van de wedstrijd het betere van de spel. Een harde serve van de ploeg uit Amstelveen zorgde de nodige problemen bij de verdediging van Unitas. De pass bleef regelmatig op de driemeterlijn hangen, waardoor de aanval voorspelbaar werd. Toch lukte het Unitas/Schadenet om een achterstand van 4 punten tot 3 maal toe weg te werken. Vanaf de helft van de set kreeg Unitas iets meer grip op de wedstrijd. Het spel bleef weliswaar rommelig, maar de teams hielden elkaar nu in evenwicht. Zo bleef het onderlinge verschil telkens 1 punt van 12-12 tot 16-16. De set bleef tot het eind toe spannend. Helaas was het Martinus die aan het langste eind trok en de 4e set won met 24-26.

 

Ondanks het bij vlagen matige spel van de Mijdrechtse formatie toch een 3-1 overwinning. Hiermee behoud Unitas/Schadenet een plaats in de top 3 van de competitie. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op maandag 10 maart in sporthal de Bloemhof in Aalsmeer. Dan is Oradi H1 de tegenstander.

 
 
 
Terug