Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Klinkende overwinning Unitas H1 tegen Martinus H6
16-11-2007
 

Het eerste herenteam van Unitas/Schadenet heeft maandagavond 12 november een klinkende overwinning behaald op Martinus heren 6. Met een 0-4 overwinning werd het maximale aantal van 5 punten behaald. De uitwedstrijd werd gespeeld in de Bankrashal in Amstelveen. Voor Unitas was dit de zesde wedstrijd van het seizoen waarin alleen de wedstrijd tegen SAS uit Uithoorn verloren werd.

De wedstrijd begon om 20:20 met op de reservebank drie gretig spelers. Na een gelukkig puntje voor Martinus nam Unitas van meet af aan meteen stevig de touwtjes in handen. De pass werd goed afgeleverd aan spelverdeler Jeroen Kraakman. Die liet op zijn beurt de bal het werk doen en afwisselend de buitenflanken, het midden en de driemeter aanvallers in stelling bracht. Er werd een stevige voorsprong opgebouwd zodat Martinus gedwongen was een time out te nemen bij een stand van 8-15. Na de timeout liep de Mijdrechtse weliswaar niet meer zo snel uit, maar het lukte Martinus niet om de druk er bij Unitas/Schadenet op te leggen. De 1e set werd dan ook vrij eenvoudig met 13-25 gewonnen.

De 2e set ging in het begin gelijk op, maar vanaf een stand van 6-7 begonnen de Mijdrechtenaren geleidelijk uit te lopen. Met twee service beurten van Ricardo Angulo, 4 punten en van Bert Polman, 5 punten, werd een solide voorsprong opgebouwd die de rest van de set niet meer uit handen werd gegeven. Martinus kreeg bleef beter tegenstand bieden dan in de eerste set, maar het kon niet verhinderen dat Unitas/Schadenet ook deze set wonnen. Ditmaal met een eindstand van 19-25.

Bij aanvang van de derde set werden drie spelers gewisseld. Het scoreverloop van deze set was vrijwel gelijk aan de 1e set. Twee of drie puntjes voor Unitas/Schadenet en dan weer eentje voor Martinus. Zo werd een voorsprong opgebouwd van 6-13. Vanaf dat moment begon Martinus steeds sterker te worden. In deze fase van de set bleef  Unitas maar net de voorsprong behouden. Op een gegeven moment was het 15-16. Toen was het genoeg. In één ruk en met 9 punten op rij maakte Maarten Meulemans met zijn servicebeurt de set uit. De set werd met 15-25 gewonnen.

Ook in de vierde set werden weer drie nieuwe spelers in het veld. In vergelijking met de 1e set stond nu alleen nog Jeroen Kraakman op dezelfde plek opgesteld. Het gevolg was dat 5 spelers elkaar weer opnieuw moesten vinden. De communicatie verliep moeizamer en het spel werd minder gestroomlijnd. Martinus rook zijn kans om deze set te winnen en nam vrijwel onmiddellijk een voorsprong. Vrijwel elke bal werd door Martinus opgevangen en geretourneerd zodat de achterstand niet ingelopen kon worden. Bij een achterstand van 13-8 werd de eerste timeout van Unitas aangevraagd. Hierin werd gezegd dat de wisselspelers zich warm moesten houden. Niet lang daarna werd middenaanvaller Joost Woerden ingewisseld om wat extra lengte in het veld te krijgen en zodoende meer tegenstand te bieden aan de Amstelveense aanvallen. Op de servicebeurt van Robert van der Meer werd een begin gemaakt aan de comeback. Martinus werd zenuwachtig en benutte 2 timeouts op 18-15 en op 22-21. Beide teams waren gebrand op de winst van deze set en de spanningen liepen vooral aan Amstelveense zijde hoog op. Zo erg dat de scheidsrechter een gele kaart aan Martinus gaf, met een gratis punt voor Unitas tot gevolg. Een setpoint voor Martinus kon hierdoor worden omgezet in een matchpoint voor Unitas/Schadenet. De vierde set ging nipt naar Unitas met een eindstand van 25-27.

Hiermee was de eerste 4-0 overwinning een feit. Unitas/Schadenet schuift hierdoor op tot een 4e plaats in de competitie. De volgende wedstrijd is op woensdag 21 november in sporthal the Phoenix in Mijdrecht tegen Oradi/Omnia H1.

 
 
 
Terug