Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas H2 vs Spaarnestad HS18
13-03-2013
 

In de afgelopen weken speelden Unitas heren 2 nogal wisselvallig. De prognoses werd soms van verre niet behaald, en soms met groot gemak. Maar alles bij elkaar staan de Heren 2 op een redelijk goede plaats, namelijk derde, en vrijwel gelijk met Spaarnestad. Dus deze wedstrijd moest de derde plaats verdedigd worden.

De opkomst was fantastisch, alle 10 (tien!) spelers waren aanwezig. Bob, Rob & Rob waren maar gedeeltelijk fit. Met zeer frisse moed werd er begonnen aan de eerste set. Ondanks goedbedoelde aanmoedigingen en time-outs lukte het niet om de juiste spirit in het veld te krijgen. Met pijn in de ogen zag het publiek hoe Unitas de eerste set verloor met 12-25. Dit leidde tot de nodige spanningen in het veld.

Na een strenge toespraak in de set wisseling en met een compleet andere opstelling begon de tweede set. Het publiek werd getrakteerd op een zeer wisselend spelniveau. Met schommelingen in de stand ging het lang gelijk op. Door wat foutjes op het einde van de set aan de kant van Spaarnestand en goede acties van Unitas wisten de Heren 2de tweede set naar zich toe te trekken. 1-1.

De derde set ging een poosje gelijk op maar helaas wist Unitas deze set niet binnen te halen.

De vierde set was bijzonder spannend, vooral aan het einde. Na een kleine achterstand wist Unitas terug te komen en heeft de set binnengehaald. Schitterende passes, woeste aanvallen na briljante set-ups gemixed met pisballetjes, gooi- en smijtwerk (dat terecht werd afgekeurd) en zelfs een  drie-meter aanvalletje.

Over de vijfde set wordt nog gedroomd. Unitas heren 1 was al lang en breed aan het bier, en heren 2 mocht nog aan het toetje beginnen. En wat voor één. Tot de 8 punten ging het gelijk op, waarbij Unitas toch echt wel één tot twee puntjes voor lag. In gedachten ook aan het bier en de bitterballen, werd de voorsprong bijna helemaal cadeau gegeven aan Spaarnestad. Drie of misschien wel vier matchpunten lieten ze liggen en eindelijk, EINDELIJK wist Unitas het af te maken op 21-19. Conclusie: moreel hebben we recht op de derde plaats. Nog vier wedstrijden hebben we om die definitief te maken, maar deze overwinning houden we in gedachten!

 
 
 
Terug