Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas Heren 4 verslaat naaste concurrenten
12-02-2009
 

Unitas Heren 4 stond in een korte tijd een tweetal zware wedstrijden te wachten. Eerst op vrijdagavond tegen de nummer drie uit de competitie Veenland en dan ’s maandag tegen Ouderkerk, de nummer twee uit de competitie.

Tegen Veenland trad Unitas aan met twee invallers. Midaanvaller Ian Tiburgs was niet tijdig terug van zijn medische keuring, die hij moest ondergaan bij zijn (mogelijk) nieuwe club. We hebben sterke aanwijzingen dat het zou gaan om een Italiaanse vereniging, maar geen van de betrokken partijen wil commentaar geven. We houden u op de hoogte.

Unitas moest even wennen aan de gewijzigde opstelling, met Rob G als spelverdeler en Bob den B. als midaanvaller. Al snel werden de juiste patronen weer gevonden, en wederom door goede servicebeurten werden de eerste twee sets redelijk makkelijk gewonnen (25-10 en 15-11). Hierna sloop er bij Unitas wat nonchalance in het spel en kon Veenland sterk terugkomen. Met veel inzet werden de derde en de vierde set gewonnen (25-19 en 25-18).

Vol vertrouwen ging Unitas het weekend in, en keek uit naar de ontmoeting met Ouderkerk. Maandagavond stond ‘Sporthal de Phoenix’ bol van de spanning. Ian Tilburgs was inmiddels weer terug, maar wilde nog steeds geen commentaar geven, zolang niets zeker is. Voor Ouderkerk was dit de laatste kans om dichter bij Unitas te komen. Het verschil was 9 punten.

Unitas wilde niets aan het toeval overlaten en in het strijdplan werd besloten om direct vanaf het eerste fluitsignaal de druk op te voeren. Toen de eerste stof was neergedaald was de stand, door risicovolle services en spel in een hoog tempo, al 9-1 !! Een dreun die stevig aankwam bij Ouderkerk, dat tot deze wedstrijd maar 1 keer verloren had. De ban was gebroken en met 25-11, 25-15, 25-17 en 25-16 werd ook Ouderkerk aan de zegekar gebonden.

Met 7 wedstrijden te gaan moet Unitas H4 een voorsprong van 14 punten veilig binnen zien te brengen. Met het getoonde spel mag dat geen probleem zijn. De banden van de platte kar worden al opgepompt….

 
 
 
Terug