Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Verslag Atalante H4 - Unitas H2
07-11-2007
 
Verslag Atalante H4 – Unitas H2    3-2   

Op 30 oktober waren we alweer toe aan de 5e wedstrijd dit seizoen. We gingen op bezoek bij onze “vrienden” van Atalante Vinkeveen. De Boei was dus het toneel voor een echte streekderby. We reisden met 8 man af naar De Boei, omdat Verdi ziek thuis moest blijven. Onze coach Peep Blei was wel weer van de partij, klaar voor een spannende wedstrijd.

De eerste set startte iedereen op zijn eigen positie, en deze set gingen we ook goed van start. We namen gelijk een voorsprong en dat zorgde ervoor dat we wat simpeler gingen spelen. Hierdoor kreeg Atalante de mogelijkheid om terug te komen in de set, en die mogelijkheid grepen ze met beide handen aan. Hierdoor kwamen we weer op gelijke hoogte. Aan het einde van de eerste set was Atalante beter, met een aantal goede services werd onze verdediging steeds op de proef gestelt en er kwamen hierdoor dus geen goede passes meer. Zo werd de eerste set verloren.

De tweede set werd er wat omgegooid, een verandering in de opstelling. Dit moest ervoor zorgen dat we in de tweede set wel de voorspong behielden. Maar de set ging moeizaam, we kwamen al gelijk op een achterstand en net als in vorige wedstrijden wordt ons spel dan niet beter. We zakten in en Atalante heeft het deze set niet moeilijk met ons gehad. Ze gingen te gemakkelijk naar ook een overwinning in de tweede set.

In de derde set moest er wat gaan veranderen, we moesten deze set winnen, anders was de wedstrijd verloren. Met een tactische wissel van de coach, Rick naar de buitenaanval, begonnen we aan de derde set. En de wissel wierp zijn vruchten af, Rick speelde erg goed op de buitenaanval door vele punten binnen te slaan. Atalante had geen antwoord op onze speelwijze en zo liepen we, door het goede spel van alle spelers, uit naar een overwinning in de derde set.

In de vierde set bleef de tactiek gehandhaafd, en zo was de start goed. We liepen een paar punten uit, maar dan kwam Atalante weer wat punten terug. Het was een zeer spannende set en ook het publiek rond het veld nam aardig toe. Maar het publiek dat hier vr Atalante stond, werkte vooral op de zenuwen van de thuisploeg. Na een goede serie services kwam Atalante op een voorsprong, maar door de spanningen bij het team en ons goede spel kwamen we terug in de set en zelfs op een setpoint. Het setpoint werd benut door Rick met een goede aanval en zo wonnen we de vierde set met 24-26.

Voor de derde keer dit seizoen moesten we aantreden in een vijfde set. De twee eerdere zijn niet echt succesvol gebleken, maar we waren al van een 2-0 achterstand teruggekomen, dus mentaal zat het goed. In de vijfde set werd de opstelling iets gewijzigd en we begonnen niet al te best, net als ons eerder is overkomen. We kwamen op een achterstand en dat is dodelijk in een set die maar tot de 15 gaat. Bij 8-3 wisselde we van helft, maar ook het tweede gedeelte ging niet goed. De vijfde set werd (voor de derde keer al dit seizoen) verloren.

Na een spannende wedstrijd tussen twee jonge teams, mocht er wel gesproken worden van een derby. Maar met 6 punten uit 5 wedstrijden, weten we dat er wat moet gaan veranderen willen we dit seizoen nog ergens om gaan strijden.

Heren 2

 

 

 
 
 
Terug