Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas/Schadenet erkent meerdere in koploper SAS'70
21-01-2008
 

Afgelopen donderdagavond (17/01) speelde het eerste herenvolleybalteam van Unitas/Schadenet een uitwedstrijd in sporthal De Scheg in Uithoorn tegen SAS'70 afgewerkt. SAS'70 staat al enige weken nummer een in de competitie, Unitas/Schadenet schommelt tussen plaats twee en vijf.

De eerste set kon Unitas/Schadenet goed tegenstand bieden tegen de streekgenoot uit Uithoorn. Unitas/Schadenet speelde fel en snel spel en kon punt voor punt uitlopen op SAS'70. Met routiniers Maarten Meulemans en Ruud Start nog vers op de reservebank kon Unitas/Schadenet de set winnend afsluiten met 21-25.

De tweede set begon met dezelfde opstelling als de eerste set. Na een voortvarend begin (2-4 voorsprong voor Unitas) kwam Unitas/Schadenet op een flinke achterstand van 8-4. Dit kwam voornamelijk omdat de harde services weliswaar goed werden opgevangen door passers John van Scheppingen en Ricardo Angulo, maar aan het net slecht ingeslagen werden. Halverwege deze set kon Untas/Schadenet zich weer enigszins in het spel mengen zodat de score gelijk opging. Maar tegen het einde van de set kon Unitas/Schadenet geen antwoord vinden in een harde opslag van de kant van SAS'70. Dit resulteerde in een verlies van 6 punten op rij. Uiteindelijk werd deze set door Unitas/Schadenet  verloren met 25-13.

De derde set werden de bankzitters Maarten en Ruud ingewisseld ten koste van John van Scheppingen en Joost Woerden. SAS'70 ging echter op volle kracht door en algauw keek Unitas/Schadenet weer tegen een achterstand aan. Unitas/Schadenet kon niet meer het felle spel van de eerste set laten zien. Weliswaar was de achterstand minder groot dan in de 2e set, maar ook deze set werd verloren. Ditmaal met 25-16.

De vierde set begon wederom met een iets gewijzigde opstelling ditmaal werden Robert van der Meer naar de kant gehaald, zijn plaats werd ingenomen door Joost Woerden en Ricardo Angulo maakte plaats voor John van Scheppingen. Deze tactische verandering verraste SAS'70 zodanig dat het moeite had met de Unitas bij te houden. Een aantal goed opgebouwde aanvallen van Mijdrechtse zijde kon rechtstreeks op de houten vloer geramd worden. Mede hierdoor ging de stand gelijk op tot ongeveer 10-10. Daarna was het verrassingseffect weg en begon SAS'70 weer uit te lopen. Op de stand 20-17 leidde een aarzelend genomen beslissing door de scheidrechter tot veel consternatie aan de zijde van Unitas. De bal werd geirriteerd weggegooit en dat werd de arme man te veel. Hij reageerde door een gele kaart uit te delen aan Unitas/Schadenet en gaf daarmee een punt aan tegenstander SAS'70. Uiteindelijk werd ook deze set verloren door de Mijdrechtenaren, ditmaal met 25-19.

Dat maakte de eindstand compleet op 3-1. Met deze nederlaag behoud SAS'70 de koppositie in de competitie, terwijl Unitas/Schadenet zich met een derde plaats tevreden moet stellen. De volgende wedstrijd is al weer gespeeld op maandag 21 januari in de Mijdrechtse sporthal The Phoenix tegen Allides H3 uit Haarlem.

 
 
 
Terug