Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Unitas/Schadenet H1 maakt geen fout
18-02-2008
 

Woensdagavond 13 februari stond het eerste heren team van Unitas/Schadenet in de FBK hal te Hoofddorp tegenover het 1e heren team van Smash ‘86. De acht man sterke Mijdrechtse formatie (Bert Pollman had andere verplichtingen) staat momenteel op een vierde plaats. Een ruime overwinning op de op de tiende plaats staande Hoofddorpse heren was dus noodzakelijk, om aansluiting met de top verkrijgen.

De eerste set werd begonnen met als spelverdeler Ricardo Angulo Vélez(spelverdeler Jeroen Kraakman was nog niet voldoende hersteld van een griepje) diagonaalspeler Robert van der Meer, middenaanvallers Joost Woerden en Ruud Stark en hoofdaanvallers Maarten Meulemans en John van Scheppingen.

Unitas begon met de serve maar het eerste punt was voor Smash ‘86. Nadat de opslag weer terug was bij Unitas, begon John van Scheppingen aan een indrukwekkende opslagbeurt. Unitas liep door deze serves beurt uit tot 1-13. Na een time-out van Smash ’86 kwam hier echter een eind aan. Unitas bouwde hierna de voorsprong nog wat uit, maar liet aan het eind van de set Smash ’86 nog een aantal punten maken. De winst ging echter toch naar Unitas 14-25.

De tweede set begon Unitas/Schadenet met dezelfde zes spelers, terwijl Smash ’86 een kleine wijziging doorvoerde. In deze tweede set kwamen de Mijdrechtenaren niet in de gevarenzone terecht. Er waren in deze set ook weer lange opslag beurten en Smash ’86 kon in deze set niet echt onder deze serves druk vandaan komen. Ondanks een aantal tegen punten van Smash ‘86 werd set met 12-25 winnend afgesloten.

In de derde set werden John van Scheppingen en Ruud Stark door Jeroen Kraakman en Johan Samson vervangen. Jeroen nam de spelverdeling weer op zich en Ricardo kwam hierdoor op de positie van John te spelen. Ook in deze set ging Unitas rustig door met het spel van de vorige sets.

Alleen de concentratie viel soms weg, waardoor een time-out nodig was om het team weer bij de les te krijgen. Ondank dit alles werd de set met 19 – 25 gewonnen.

De vierde set werden er geen wissels toegepast en deze set was iets spannender dan de 3 voorgaande sets. De set werd met 19 – 25 en een 0 – 4 overwinning was een feit.

Hiermee komt Unitas op een 3e plaats in de ranglijst.

 
 
 
Terug