Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslagen
 
Verslag Roda '23 H2 - Unitas H2
15-11-2007
 

Uitslag: Roda ‘23 H2 – Unitas H2   0-4 

Op 12 november moesten we voor de 6e keer aantreden dit seizoen. We hadden een uitwedstrijd bij Roda ’23 in de Bankrashal te Amstelveen. Dit was op een maandagavond, dus helaas moesten we onze trainingsavond opofferen voor deze wedstrijd. We moesten het vanavond met 7 man gaan stellen, Derek had een wedstrijd met de MC1 en Verdi is verhuisd en heeft Unitas alweer vaarwel gezegd. Onze coach Peep Blei was wel weer van de partij, om ons naar de overwinning te schreeuwen.

De eerste set startte Ken op de bank, en daardoor stond zowel Gerd als René op de middenaanval. Met een positieve instelling startte we de set en dat wierp zijn vruchten af. Met goede services en aanvallend spel, boden we Roda geen kans en zo liepen we snel uit naar een grote voorsprong. Maar zoals bij ons wel vaker gebeurd, zakte we halverwege de set een beetje in. We waren wat minder scherp en de tegenstander profiteerde hiervan. Maar gelukkig ging de knop weer snel om en werd de eerste set uiteindelijk dik gewonnen met 11-25.

De tweede set werd Gerd eruit gehaald en mocht Ken weer aantreden in de hoofdmacht. Na de gewonnen eerste set  begonnen we ook vol vertrouwen aan de tweede set. Ook in deze set liepen we weer uit op Roda, maar er werden wat meer fouten aan onze kant gemaakt. Zo verdiende ook Roda haar punten, want dit lukte ze niet echt op eigen kracht. Ze maakten veel fouten door slecht aan te vallen. Met nog een goede serie services werd de tweede set gewonnen met 14-25.

In de derde set moest Rick aan de kant, hierdoor verschoof René naar de buitenaanval. In de derde set startte we erg slecht. Roda liep uit naar een voorsprong van 10-4! Peep besloot daarom om maar een time-out aan te vragen, want deze was wel nodig. De pass kwam niet goed aan en daardoor konden we geen goede aanval bouwen. Ondanks dat er aan de andere kant ook niet goed werd aangevallen had Roda wel een goed blok staan. Maar de time-out kwam op het goede moment, want hierna ging het beter. Door goede service beurten kwamen we weer gelijk met Roda, en stoomden door naar de overwinning in de set. Uiteindelijk wonnen we deze set met 14-25.  

Onze eerste overwinning was een feit, door de 3-0 voorsprong konden we niet meer verliezen. Maar ook de laatste set wilden we winnen om voor de volle 5 punten te gaan. In de vierde set moest Nick aan de kant en nam Rick zijn positie aan de buitenkant over. De set verliep goed, we speelden degelijk en probeerde ook wat uit. Dit resulteerde niet in een grote uitslag, maar de set werd professioneel uitgespeeld, en het eerste setpoint, werd direct benut. De laatste set werd gewonnen met 16-25. 

Na toch een vrij makkelijke wedstrijd was dit onze eerste overwinning. De volgende wedstrijd is wederom tegen Roda, en dan moet er ook eigenlijk weer met 4-0 gewonnen worden.

Ook willen we Verdi bedanken voor de (korte) periode dat hij in ons team heeft gezeten. Verdi bedankt!

Heren 2

 
 
 
Terug