Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Unitas H4 wint streekderby tegen Sas 70
23-01-2009
 

Op donderdag 22 januari stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen SAS’70 op het programma. Na de makkelijke winst tegen Heemstede stond Unitas dit keer voor een zwaardere klus.

SAS staat bekend als een geduchte en sportieve tegenstander. Dat bleek ook deze wedstrijd. Extra gemotiveerd om punten te pakken tegen de koploper begon SAS de wedstrijd. De eerste set kwam SAS al vlot op voorsprong, maar Unitas kon de stand gelijktrekken door enkele goede servicebeurten. Hierna werd een kloof geslagen van 5 a 6 punten in het voordeel van Unitas en kon de eerste setwinst binnengehaald worden.

De volgende 3 sets hadden een verloop die gelijk was aan de eerste set. Een gelijk opgaande strijd, waar Unitas rond de stand 10-10 enkele punten kon weglopen en de set daarna in hun voordeel kon beslissen. Tevreden over het getoonde spel kon Unitas deze wedstrijd afsluiten met een 4-0 overwinning. Een goede wedstrijd mede ingegeven door de nimmer aflatende strijdlust van de tegenstander.

Van het transerfront kunnen we slechts voorzichtige mededelingen doen. Midaanvaller Ian Tilburgs schijnt een mondeling overeenkomst te hebben met een nog niet met name genoemde (buitenlandse?) vereniging. Nu moeten de beide verenigingen nog tot een overeenkomst komen, Unitas heeft immers de opleiding van Ian vanaf 6 jarige leeftijd verzorgt, en heeft derhalve recht een een vergoeding. Ian wilde nog geen verdere mededelingen doen over deze onderhandelingen.

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief