Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Unitas Heren 4 op weg naar het kampioenschap: Hoofdstuk 2
02-10-2008
 

V.V. Ouderkerk – Unitas Heren 4 (0-4)
Woensdag 1 oktober speelde Unitas Heren 4 de tweede wedstrijd van dit seizoen, waarin Heren 4 op jacht is: op jacht naar het kampioenschap. De tweede hobbel van dit seizoen kwam uit de richting van Ouderkerk.

Het technische team, in de persoon van Peep, had van tevoren al gezien dat Ouderkerk de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-0 gewonnen had tegen GSV Heemstede waardoor er toch wat twijfels vooraf waren.

Meer twijfels waren er toen wij hoorden dat Ian helaas niet mee kon doen aan deze wedstrijd, het spelletje volleybal was toch nog even te heftig vorige week, waardoor hij nog steeds met een dikke enkel rondloopt. Maar in de persoon van Norbert hadden wij een ervaren vervanger in huis.

Bij de eerste set was het direct ook Norbert die ervoor zorgde dat er een 5-0 voorsprong kwam en eigenlijk is dat niet meer weggegeven. Door goed verdedigen van Unitas en nette aanvallen ging de eerste set met 25-15 naar Unitas.

De tweede set was eigenlijk een herhaling van de eerste set, met fraaie 3-meter aanvallen van Jan, nette passes van Stefan die vervolgens via een setup van Peep of Richard door Norbert resoluut in het centrum aan de overkant van het net gemept werd. Ook deze set ging naar Unitas, met 25-14.

Toen kwam de beruchte derde set, berucht, want het is vaak de set die onnodig wordt weggegeven doordat je onbewust wat inzakt. Zo gebeurde dit ook bij aanvang van deze set. En keken wij tegen een 0-5 achterstand aan. De koppen bleven gelukkig bij elkaar en zo werd deze achterstand omgezet in een voorsprong. Echter ging dat wat lastiger dan verwacht. Door fraaie lange rally’s was het een set waar echt gewerkt moest worden. Maar het team bleef rustig en door goed spel kon ook de derde set naar Unitas. De overwinning was op zak, nu niet de laatste set weggeven.

Ging de vierde set zo lastig tegen Christofoor, ging het ditmaal erg voorspoedig. Met ruime cijfers pakte Unitas de vierde set ook en waren de 5 punten binnen!

Het team was in deze wedstrijd veel beter op elkaar ingespeeld wat tot goed spel leidde. Een goed vooruitzicht voor de komende wedstrijden. Zeker als René D. van zijn blessure af zal zijn en Ian ook weer van de partij zal zijn.

De volgende wedstrijd is op een Unitas thuisavond, op 7 oktober waar SAS’70 te gast zal zijn.

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief