Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Unitas/Schadenet behaalt maximaal puntenaantal uit wedstrijd tegen Kobijsport
20-03-2008
 

Afgelopen vrijdagavond heeft de Mijdrechtse volleybalformatie van Unitas/Schadenet heren 1 de uitwedstrijd tegen Kobijsport uit Badhoevedorp winnend afgesloten. De heren moesten het deze wedstrijd doen zonder de vaste aanvoerder en spelverdeler Jeroen Kraakman. Hierdoor vertegenwoordigden Johan Samson en Joost Woerden het team en nam Ricardo Angulo de spelverdeling op zich.

 

De eerste set begon met Joost en Bert Polman aan de kant. Bij aanvang leek het erop dat het team van Kombijsport net even iets feller en beter was. Unitas moest daarom een tegen een steeds groter wordende achterstand aankijken. Uiteindelijk werd door plaatsvervangend aanvoerder Johan Samson een timeout aangevraagd op de stand 8-12. Dit bleek een goede zet want daarna werd de achterstand in één servicebeurt van Ricardo Angulo teniet gedaan. Unitas/Schadenet bleef knokken en nam beetje bij beetje het initiatief in het spel. Het bleef nog wel een fragiele voorsprong zodat een 2e timeout op 23-22 nodig was om de rust te bewaren. De set resulteerde in een nipte overwinning voor Unitas/Schadenet van 25-23.

 

De 2e set werd Johan Samson gewisseld voor Joost Woerden. Deze set begon rommelig omdat het spel een aantal keer werd stilgelegd door ballen in het veld van de party op het naastliggende veld. Desondanks bleef er door beide team goed gespeeld en bleef de stand  redelijk in evenwicht in de beginfase van de set. John van Scheppingen viel halverwege uit door een blessure aan zijn rug. Door hem een halve wedstrijd rust te gunnen is de verwachting dat hij volgende week weer volledig in actie kan komen. Bert Polman nam zijn plaats in. Door een goede servicebeurt van Maarten Meulemans (5 punten op rij) nam Unitas/Schadenet een voorsprong op de Badhoevedorpers. Een timeout van Kobijsport op 18-15 kon hem niet stoppen. Ook deze set werd door de Mijdrechtse formatie gewonnen: 25-21

 

In de derde set kwam Unitas wederom op achterstand. Hoewel de pass redelijk goed bij spelverdeler Ricardo Angulo kwam, werden de punten in de aanval niet verzilvert. Hierdoor werd krampachtig naar nieuwe aanvalscombinaties gezocht waardoor een beroep werd gedaan op de improvisatie en organisatie van de Mijdrechtenaren. De organisatie was moeilijk vast te houden zodat het variëren in de aanval uiteindelijk niet het gewenste resultaat had, de achterstand werd groter. In de timeout op 6-11 gooide Unitas/Schadenet het roer om. Deze set moest gewonnen worden met ouderwets degelijk spel. Een aantal hard geslagen ballen door Maarten en Bert op de buitenkant en een goede servicebeurt van Robert van der Meer brachten het vertrouwen in het team weer terug. De achterstand werd ingelopen en bij de stand 18-17 kwam Unitas/Schadenet voor het eerst in deze set op voorsprong. Unitas/Schadenet nam het initiatief in het spel en gaf deze voorsprong ook niet meer uit handen. De set werd afgesloten met een stand van 25-22 in het voordeel van de Mijdrechtenaren.

 

De afsluitende 4e set is werd aangevangen met dezelfde formatie als de derde. Hoewel de statistieken leren dat een 4e set moeilijk te winnen is bij een 3-0 voorsprong, bleek daar afgelopen vrijdag weinig van. De kracht was er duidelijk uit bij Kombijsport, niet in de laatste plaats te danken aan het degelijke spel van de Mijdrechtenaren. Hoewel met de snelle middenaanval nog niet altijd effectief gescoord werd, brachten de snoeiharde buitenaanvallen de Badhoevedorpers stevig in de problemen. Een aantal goede servicebeurten van Maarten en Joost, waarin totaal 12 punten werden behaald brachten Unitas/Schadenet naar een grote voorsprong. De services die Kobijsport nog wist te pareren werden tot wel drie keer achter elkaar door het Mijdrechtse blok onschadelijk gemaakt. Deze set werd vrij gemakkelijk gewonnen met 25-12.

 

Een mooie 4-0 overwinning op de nummer 8 in de competitie. De volgende wedstrijd staat gepland voor woensdag 6 februari 21.00uur in sporthal the Phounix in Mijdrecht. HVS H2 is dan de tegenstander.

 

 

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief