Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Heren Unitas/Schadenet pakken volle 5 punten in uitduel
20-03-2008
 

 

De heren van het Mijdrechtse Unitas/Schadenet hebben tegen volleybalvereniging Oradi uit Aalsmeer het maximaal aantal punten behaald. In de uitwedstrijd, die afgelopen maandagavond in sporthal de Bloemhof kon aanvoerder Jeroen Kraakman beschikken over een volledige fitte selectie van 9 man. Oradi kon over een 8 mans formatie beschikken.

 

 

Oradi begon de eerste set met een verassend gevarieerd spel. De verdediging van Unitas/Schadenet had de nodige moeite met de verassende prikballetjes. Soms waren ze zo onverwacht dat zelfs de afzender er geen weet van had. Toch lukte het de Mijdrechtenaren om een voorsprong op te bouwen. Halverwege de set was de voorsprong opgelopen tot 8 punten. De verdediging van Unitas/Schadenet had echter op een harde opslag van de kant van Oradi geen antwoord en met 7 punten op rij was de spanning weer helemaal terug. De set ging nipt naar Unitas/Schadenet met 23-25.

 

In de 2e set werd routinier John van Scheppingen ingebracht ten koste van Maarten Meulemans. Unitas/Schadenet was de betere ploeg in het veld. Een paar goede bloks en middenaanvallen brachten Unitas/Schadenet op een 7-13 voorsprong. Moelijk en hard geslagen aanvallen van Oradi werden niet altijd netjes naar spelverdeler Jeroen Kraakman gespeeld, maar werden wel altijd omgezet in een aanval of een moeilijke plaatsbal. Op dit punt was de Mijdrechtse ploeg beter dan Oradi. Die kon een snelle aanval meestal niet goed omzetten in een aanval. De bal ging dan in het net of uit, zodat Unitas/Schadenet weer een punt mocht bijschrijven. Unitas/Schadenet kon de vroege voorsprong vrijwel de hele set in stand houden. Ook deze set ging dus naar Unitas met een ruimer verschil dan de eerste set: 20-25.

 

De derde set leek vanaf het begin af aan op een drama uit te draaien voor Unitas. Hoewel de spelers van Oradi over een minder goede techniek beschikte, konden ze door hun jeugdige gretigheid Unitas onder druk zetten. De hard geslagen ballen van Oradi konden nu niet meer gekeerd worden. Vooral enkele harde services van Oradi konden op zijn best opgevangen worden en over het net gewerkt worden. Hierdoor kon Oradi al zijn aandacht richten op het opzetten van een aanval. De Mijdrechtse middenblokkering kon door de snelle setups het block niet dichtlopen, waardoor de verdediging gatenkaas werd. In een poging het initiatief in de pass terug te brengen werd John van Scheppingen bij 10-3 gewisseld voor Maarten Meulemans. Dit bracht echter geen verbetering waarop op de stand 14-4 besloten werd John weer voor Maarten in te wisselen. Bij de stand van 15-5 maakte Unitas/Schadenet pas het eerste punt op eigen serve. Tot 2 maal toe kwam Unitas/Schadenet 11 punten achter, bij 15-4 en bij 19-8. Het was nu alles of niets voor Unitas/Schadenet. Iedereen deed er een stapje bij en pakte de ballen die hij kon. Ook de reservebank van Unitas droeg zijn steentje bij door zo veel lawaai te maken dat Oradi moeite kreeg met de onderlinge communicatie. Uitschieter in het betere dweil en duikwerk was Robert van der Meer. Hij pakte deze set zeker 5 schijnbaar onmogelijk te pakken ballen. Dit enthousiasme sloeg over op de overige spelers. In deze fase van de wedstrijd kwam Unitas er ook achter dat de middenblokkering van Oradi niet veel voorstelde. Hiervan maakte zowel de middenaanvallers als de driemeteraanval gebruik van. De gapende achterstand werd bijna zonder onderbrekingen omgezet in een 21-21 gelijk spel. Dit gaf het zelfvertrouwen een enorme opkikker. Zeker toen de set werd gewonnen met 24-26.

 

In de vierde set werd het goede spel doorgezet. Passer Bert Polman kreeg een publiekswissel en Ricardo Angulo nam zijn plaats in. Unitas/Schadenet kwam op geen enkel moment meer in de problemen en won deze set ruim met 14-25.

 

Met deze 0-4 overwinning mag Unitas/Schadenet 5 punten bijschrijven. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 19 maart. Dan ontvangt Unitas/Schadenet om 21.00uur Smash'86 in sporthal de Phounix.

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief