Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Winst Unitas/Schadenet op concurrent Allides
28-01-2008
 

Op maandag 21 januari kregen de mannen van Unitas/Schadenet de heren van Allides H3 op bezoek. Allides staat momenteel op de 4e plaats en is in wezen de directe concurrent om de 3e plaats, waar Unitas momenteel staat. Bij winst voor de Mijdrechtenaren betekend dat ze nog steviger op de 3e plek staan. Alleen SAS’70 en Triumph staan nog boven Unitas/Schadenet.

 

Voor deze avond was alleen Bert Polman niet beschikbaar.

De basisopstelling week iets af van de ‘standaard’ opstelling. Doorgaans begint Robert van der Meer als ‘diagonaal speler’, maar deze keer is gekozen om Joost Woerden op deze positie in te zetten. Vanwege zijn lengte hoopt Unitas/Schadenet meer rendement uit deze positie te krijgen.

Verder met Jeroen Kraakman als vaste spelverdeler , John van Schepppingen en Maarten Meulemans als hoofdaanvallers en Johan Samson en Ruud Stark als middenaanvallers.

Opvallend bij Allides was dat één speler als libero, dit is een gespecialiseerde verdediger, werd ingezet. Dit is een van de weinige teams in deze competitie die deze optie gebruiken.

 

Unitas opende de wedstrijd en al na de eerste punten bleek dat Unitas goed op dreef was. Tijdens de opslagbeurt van Joost werd Allides gedwongen om bij 10-3 een time-out te nemen.

Een echt effect had deze onderbreking niet. Aanvallend en verdedigend speelde Unitas prima en vergrootte de voorsprong zelfs tot 10 punten (13-3). Hierna kreeg Allides iets meer grip op de wedstrijd. Zo goed zelfs dat ze vanaf de stand 19-8 er maar liefst 9 punten op rij konden scoren.

Unitas had in deze fase geen controle over de service pass en aanvallen. Er ontstond een lichte paniek toen de opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Na de tweede time-out, bij 19-17, werd de negatieve spiraal onderbroken en keerde de kansen pas weer.

Tot het einde van de set bleef Unitas op voorsprong en won dan toch uiteindelijk de eerste set met 25-21.

 

Het rendement van de ‘diagonaal’positie door Joost viel in goede aarde De opstelling voor de tweede set bleef dan ook ongewijzigd.

In deze tweede set opende Allides weliswaar de score. Direct nam Unitas/Schadenet weer het initiatief. Het niveau was goed en de aanvallen waren meer gevarieerd. Den in de eerste set. Ook in verdedigend opzicht had Unitas z’n zaakjes op orde. Uiteindelijk won Unitas ook de tweede set met 25-17.

 

In de derde set kwam Ricardo Angulo in de plaats van spelverdeler Jeroen Kraakman. Ook zal hij in de volgende wedstrijd als spelverdeler optreden. Met de wisseling in deze wedstrijd is het de bedoeling dat de spelers op elkaar ingespeeld raken.

In de beginfase gaat het tot de stand 5-3 vrij goed. Hierna werden er een aantal onnodige foute gemaakt in de passing en afwerking. Een geluk voor Unitas dat dit niet te lang duurde. Bij de stand 6-7 werd de vorm weer gevonden en scoorde Unitas maar liefst 8 punten op rij. Een wissel en time-out aan de zijde van Allides mocht niet baten. Toto het einde toe bleef Unitas geconcentreerd spelen en won uiteindelijk met maar liefst 25-14.

 

Met spelverdeler Angulo ging het in de derde set prima en bleef hij ook in de vierde set het spel verdelen.

In deze laatste set kwam Robert van der Meer op een nieuwe positie als buitenaanvaller in de plaats van van Scheppingen 

Helaas verliep de laatste set niet zoals gehoopt. Allides kwam op voorsprong en gaf deze niet uit handen. Unitas bleef tegen een achterstand aan kijken, maar het ws niet allemaal kommer en kwel bij de Mijdrechtenaren. Ook waren er weer mmoie aanvallende en verdedigende momenten. Maar Unitas kon door het onrustige spelbeeld niet het verschil maken. Via time-outs bij 7-11 en 13-17 voor Unitas, was het Allides de set met 20-25 stand naar zich toetrekken.

Met de 3-1 zege op de naaste concurent staan UNitas/Schadenet steviger op de 3e plaats.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 1 februari tegen Kombijsport H1.

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief