Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslag Unitas H1 - VCH H4
12-12-2007
 

Door zwaarbevochten punten houden Unitas/Schadenet in kampioensrace

Met een 3-2 overwinning op VCH 4 houdt Unitas/Schadenet heren 1 aansluiting bij de kop van de ranglijst. Deze overwinning werd afgelopen maandagavond 10 december in de thuishal The Phoenix in Mijdrecht behaald. De Mijdrechtse formatie heeft daarmee, met evenveel wedstrijden als de concurrenten, een 2e plaats in de ranglijst veroverd. Unitas/Schadenet moet alleen SAS uit Uithoorn voorlaten met 1 punt verschil. Het is spannend in de competitie want het verschil tussen de eerste 4 teams is slechts 4 punten.

Zonder middenaanvaller Ruud Stark en allrounder Ricardo Angulo was de selectie beperkt tot slechts 7 man zodat de mogelijkheden tot wisselen beperkt waren. VCH speelde sterk vanaf het begin, maar ook Unitas/Schadenet vocht voor wat het waard was. Toch liep VCH telkens een puntje verder uit zodat aanvoerder Jeroen Kraakman bij een stand van 6-11 een timeout moest aanvragen. Hierin werd aangedrongen op rust in het spel en de concentratie bewaren. Dit had effect want de achterstand werd verkleind en bij 14-16 was het VCH zijn eerste timeout aanvroeg. De rest van deze set ging vrijwel gelijk op, het onderlinge verschil werd niet meer dan 2 punten. Helaas was het VCH die met 24-26 aan het langste eind trok.

De 2e set werd Bert Polman in het veld gebracht ten koste van Maarten Meulemans. Unitas/Schadenet begon deze set een stuk voortvarender dan de eerste. Al snel werd er een voorsprong opgebouwd van 8-3 zodat VCH een time-out aanvroeg. De tegenstand van VCH kon makkelijk gebroken worden door een moeilijke serve van de Mijdrechtse kant. De voorsprong werd zelfs uitgebouwd naar 16-7 zodat VCH een wissel moest toepassen. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong van Unitas/Schadenet niet verder uitliep. Toch was het overwicht zo groot dat deze de met 25-18 gewonnen werd door de Mijdrechtenaren.

In de derde set werd met dezelfde 6 spelers begonnen als waarmee de 2e set geëindigd werd. Dit houdt in dat het passwerk door John van Scheppingen en Bert Polman verricht werd, Joost Woerden en Johan Samson deden de midden aanval, Robert van der Meer dekte de diagonaal positie af en Jeroen Kraakman gaf de setup. Hoewel VCH bleef vechten voor de punten kon Unitas relatief eenvoudig een voorsprong opbouwen van 8-4. Wel lag zowel een servicepass als de rallypass meer dan eens op de 3 meterlijn. Hierdoor kon de setup met moeite op de juiste positie aan het net gebracht worden en was de aanval minder effectief. Maar door enkele goede services van Mijdrechtse zijde bleef VCH een maatje te klein in deze set. Daar kon een timeout op 19-10 niets aan veranderen. Ook deze set werd door Unitas/Schadenet gewonnen: 25-10

In de 4e set kreeg Unitas het moeilijk. VCH bleef lepe ballen slaan waarop de verdediging van Unitas/Schadenet geen antwoord op had. Het overwicht van de 2e en 3e set was weg en in plaats daarvan liep Unitas/Schadenet tegen een achterstand aan. Bij een stand van 6-16 werd passer Maarten Meulemans in het veld gebracht ten koste van John van Scheppingen in een poging de organisatie te herstellen. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat en de set werd met 12-25 verloren.

Een 5e set moest de beslissing brengen. De koppies werden weer op scherp gezet voor aanvang van de 5e set. Dit kwam tot uiting in een snelle voorsprong van 5-1. De samenwerking werd weer beter en ditmaal was het VCH die vanuit achterstand moest vechten. Unitas/Schadenet bleef op voorsprong en won uiteindelijk de 5e set met 15-9.

Met deze 3-2 overwinning sluit Unitas/Schadenet een succesvolle eerste helft van het seizoen af. De volgende wedstrijd wordt op woensdag 9 januari 2008 gespeeld in de thuishal The Phoenix in Mijdrecht. Unitas/Schadenet ontvangt dan nummer 3 in de competitie Triumph heren 1 uit Hillegom. Supporters zijn welkom!

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief