Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Verslag Unitas H2 - Roda '23 H2
26-11-2007
 
Verslag Unitas H2 – Roda ‘23 H2   4-0 

Op 21 november was De Phoenix het toneel voor onze 7e wedstrijd. Negen dagen na de uitwedstrijd bij Roda ’23 in de Bankrashal, mochten we ze nu thuis ontvangen. We zouden aantreden met 7 man, omdat Derk geblesseerd is. Maar ook Laurens belde af vanwege ziekte. Hierdoor zaten we met een probleem, want één van onze spelverdelers was er niet. Maar onze coach Peep sprong te hulp, om naast Brian als de andere spelverdeler te fungeren. René Driehuis nam de taak van Peep als coach even over, en Johan & Ilse Samson namen de taken van scheidsrechter en teller voor hun rekening. We konden beginnen.

De eerste set startte Nick op de bank, Rick en René stonden op de buitenaanval en Gerd en Ken op het midden. Met de wetenschap dat we vorige week nog met 4-0 gewonnen hadden, begonnen we goed. Maar na een paar punten werd het rommelig aan onze kant en Roda kwam weer terug. Aan het begin van deze set gingen we dan ook gelijk op. Maar na een goede serie services van stand-in Peep, kwamen we op een ruime voorsprong. Deze voorsprong werd vastgehouden en de eerste set werd gewonnen met 25-13.

De tweede set moest René het veld ruimen voor Nick, de rest van de opstelling bleef ongewijzigd. Het goede spel aan het einde van de eerste set werd doorgetrokken naar het begin van de tweede set. We speelden sterk, eindelijk eens het spel dat we elke wedstrijd zouden moeten laten zien. Maar ook deze set slopen er wat foutjes in, en dat resulteerde toch in een uitslag van 25-12.

In de derde set kwam René het veld weer in en werd Rick aan de kant gehouden. Aan het begin van deze set ging het gelijk op, na een tijdje stond Roda zelf iets voor. Maar door vooral veel goede aanvallen van Ken over het midden, gingen we weer langs de gasten en stoomden op de overwinning in de derde set af. Aan het einde van de set werden er nog wat punten aan Roda “gegund”, maar de overwinning was toch weer vrij groot met 25-15. 

De vierde set startte we met Gerd aan de kant, in deze set werd wel duidelijk dat we het beste voor het laatst hadden bewaard. Roda heeft de kans niet gehad om zelf punten te maken, de elf punten die ze verdiend hebben waren vooral fouten van onze kant. We probeerden wat uit in deze set, maar er werd vooral goed gespeeld. Halverwege de set kreeg Ken nog een publiekswissel, en kon Gerd de wedstrijd op zijn positie uitspelen. De set werd, zoals eerder genoemd, gewonnen met 25-11.

Na een makkelijke maar toch goede wedstrijd, mogen we opnieuw 5 punten bijschrijven. Onze tweede overwinning dit seizoen smaakt zeker naar meer. En tegen VHZ, de volgende tegenstander, moet de 4-0 overwinning toch zeker mogelijk zijn.

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief