Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Vrijdag 19 april Afsluiting recreantencompetitie
20-04-2013
 

Net als het seizoen 2011/2012 ging ook dit jaar de strijd om de eerste plaats tussen Unitas 1 en Unitas 2. Waar het vorig jaar voor veel deelnemers nog een volslagen verrassing was dat Unitas 2 de uiteindelijke winnaar van de competitie werd, waren de tegenstanders dit jaar dus gewaarschuwd: ook Unitas 2 is een team waar je rekening mee moet houden!

De locatie waar we speelden was de Bankrashal – voor veel volleyballiefhebbers toch een begrip. De plek waar het Olympisch dreamteam van 1996 werd geboren. Een inspirerende omgeving dus zou je denken. Niets bleek minder waar, een stukje vergane glorie is een term die beter past bij deze hal. Het personeel en de kantine pasten goed bij de hal – het dieptepunt vormde de avond dat de wijn en het bier in plastic bekertjes werd geschonken!

De competitie zou eigenlijk 2 weken geleden al afgelopen zijn, maar de wedstrijden van 9 november waren op verzoek van Unitas verzet wegens het eigen Bedrijventoernooi. Door het verplaatsen van de competitieronde deden er die avond veel recreantenteams mee.

Door de verschuiving in het programma konden we de competitie afsluiten in de nieuwe Bankrashal!  Een prachtige hal. Vooral Ben was zeer te spreken over de hoogte – onder motto “Hoe hoger, hoe beter” serveerde Ben het ene punt na het andere.  Noortje, het andere service kanon in het team, zorgde met uitgekiend servicewerk op de kleine dames van de tegenpartij ook voor de nodige punten. Liep het even niet, dan riep Jan Paul het team op om vooral bij de les te blijven en bediende hij met goede set-ups de aanvallers Marcel en Ton. Met hun lengte en slagkracht dreven zij de tegenstanders af en toe tot wanhoop. Het geheime wapen van het team is José; zij is van alle markten thuis en kan zowel aanvallend als verdedigend zeer goed uit de voeten.

Tot slot moeten ook de namen van de pechvogels van het team natuurlijk niet onvermeld blijven. Willemijn die helaas bij de uitoefening van haar vak op onfortuinlijke manier in botsing kwam met een bureau en daardoor al vrij vroeg in het seizoen was uitgeschakeld en Hendry die op veel vlakken sportief actief is en misschien wel juist daardoor geopereerd moest worden aan zijn hiel.

Unitas 2 is de terechte kampioen. Met slechts één gelijkspel en verder alleen maar winstpartijen werd met ruime voorsprong op de concurrentie het kampioenschap geprolongeerd. Als kampioenen mochten we ook dit jaar weer de beker en niet te vergeten Wouter de Wisselkabouter in ontvangst nemen. Voor Unitas 2 was het overigens dubbel feest. Marcel werd 40 en dat moest natuurlijk worden gevierd.

We kijken met elkaar terug op een geslaagde en gezellige competitie.

 

Ben, Hendry, Jan Paul, José, Marcel, Noortje, Ton, Willemijn

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief