Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Unitas 2 recreanten kampioen na zinderende finale
02-05-2012
 

Het tweede team recreanten van volleybalvereniging Unitas uit Mijdrecht heeft afgelopen vrijdagavond in een zenuwslopende finale de felbegeerde “wisselkabouter” veroverd. Er werd afgerekend met titelhouder Unitas 1 in een weerzinwekkende finale met de setstanden 26-24 en 25-23.

Afgelopen vrijdag 6 april is de laatste competitieronde gespeeld van de Nevobo Recreantencompetitie Amstelveen. De 7e speelavond moest de beslissing gaan brengen tussen de nummers één en twee van de ranglijst. In het afsluitende duel van de avond zouden deze twee teams, Unitas 1 en Unitas 2 elkaar treffen. Alvorens het zover was, moesten deze teams nog wel eerst hun andere wedstrijden van de avond winnen. En daar hadden de Unitassers nog hun handen vol aan. Vooral het Hoofddorpse VCH, dat tegen Unitas 1 én Unitas 2 moest aantreden, maakten het de Mijdrechtenaren erg moeilijk, maar uiteindelijk konden zowel Unitas 1 als Unitas 2 de wedstrijden winnend afsluiten.

Het droomscenario kwam uit en in de onderlinge wedstrijd moesten de laatste twee sets de beslissing gaan brengen. Titelhouder Unitas 1 begon met een set voorsprong zodat zij aan gelijkspel genoeg zouden hebben. Unitas 2 kende maar één optie: beide sets winnen. In een eerdere ontmoeting was dat mogelijk gebleken, maar ook waren zij door Unitas 1 al een keer met 2-0 verslagen; de ploegen waren dus duidelijk aan elkaar gewaagd. De druk van het moeten winnen, was merkbaar bij Unitas 2 en het was Unitas 1 dat het beste aan de eerste set begon.

De mooie aanvallen volgden elkaar in rap tempo op en het aanschouwend publiek smulde van deze wedstrijd. Smashes, steekballen, 3-mansblok: álles wat volleybal te bieden heeft zat in deze match. Gaandeweg de eerste set kreeg Unitas 2 meer greep op het spel van de tegenstander en sloop het dichterbij via uitstekend verdedigend werk van Jan Paul Bebelman en mooie smashes van José den Bruinen.

Unitas 1 had een beetje moeite met deze druk en moest Unitas 2 bij 17-17 langzij dulden. Ongelukkig door een aantal afgeblokte smashes die echter via het blok van Mario van der Schaft net buiten de lijnen vielen, kwam Unitas 1 zelfs op een achterstand van 17-19. Een prachtig geplaatste bal op de lijn van Maria van der Meer en een snoeiharde poeier van Pleun Groen bracht de stand weer in evenwicht. Dat deed Unitas 1 goed want een service kort over het net van Gemma Straver bracht de voorsprong op 21-20. Na een paar punten over en weer wist Unitas 2 via twee aanvallen van de buitenkant die diagonaal in het midden belandden, weer een gelijke stand op het scorebord te krijgen: 24-24. Unitas 2 had de smaak te pakken en drukte door naar de setwinst van 26-24!

Nu stonden de teams dus echt helemaal gelijk en stond de titel op het spel in de laatste set. In de tweede set begon Unitas 2 scherper en nam via slim serveren van Noortje Kamp en veel blokpunten het initiatief. Unitas 1 gaf echter niet op, klampte aan en dwong Unitas 2 tot het nemen van steeds meer risico in de aanval. Hoewel de harde en geplaatste service van Ton Kamp tot 4 maal toe een plaaggeest was voor Unitas 1, weigerde het team, met Richard de Groot als aanjager, zich gewonnen te geven. Na een tweede timeout op een 18-18 stand, werden de aanvallen van Unitas 2 nog krachtiger. De set-ups van Willemijn Stolk kwamen steeds beter aan en stelden Ben Roeleveld en de voor John Cornelissen invallende Harold Taal in staat de verdediging van Unitas 2 te ontrafelen. Het Unitas 1 blok haperde en met 25-23 haalde Unitas 2 ook de tweede set en daarmee het kampioenschap binnen.

Uit handen van volleybalvereniging Roda ’23, werd een beker overhandigd en de felbegeerde wisselkabouter. Deze is het hele zomerseizoen te bewonderen op de Merelslag waar hij in een voortuin “pronkt” (tenzij hij net een uitstapje maakt naar een tuin van de andere teamleden).

Volgend seizoen zal volleybalvereniging Unitas weer van de partij zijn in de recreantencompetitie en zal u hiervan regelmatig op de hoogte houden.

Wilt u ook recreatief volleyballen, al dan niet in competitieverband, kom dan eens vrijblijvend een paar keer meedoen op maandavond in sporthal De Phoenix aan de Hoofdweg. Van acht uur tot half tien wordt er getraind op volleybaltechniek, maar vooral veel onderlinge wedstrijdjes gespeeld.

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief