Sponsors 
 
 
 
Volledige lijst: NeVoBo
 
   
 
 
   
 
Moeizame overwinning H1
06-01-2012
 

Bij de laatste thuiswedstrijd in 2011 stond een belangrijke confrontatie tegen de op dat moment nummer twee WVV ’72 gepland. Een overwinning zou de afstand tussen WVV uit Wijk aan Zee en SAS’70 uit Uithoorn in stand houden, dan wel vergroten.

WVV was met een groot aantal spelers aanwezig en was vooraf van plan hier met een overwinning weg te gaan. In de eerste set was wel duidelijk dat het geen makkelijke prooi voor Unitas zou worden. WVV startte voortvarend en Jaap, Johan, John, Ruud, Ricardo, Rick en Robert moesten alle zeilen bijzetten. Vanaf het begin werden er veel op- en aanmerkingen gemaakt, ook richting de scheidsrechter. Dit zou de hele wedstrijd zo doorgaan en vooral in de eerste set verstoorde dit de concentratie. Het liep van geen kanten en WVV stevende op setwinst af. Met het eind van de set in het zicht wist H1 toch aan het langste eind te trekken, mede door goede aanvallen van Rick (25-22). De tweede set verliep beter, omdat de tegenstander veel fouten ging maken.

Unitas liep uit naar een punt of zes voorsprong, totdat de nonchalance weer in het team sloop. De aanvallen door het midden lukte niet, en er brak weer een rommelige fase aan. WVV kwam beter in hun spel en voelde dat er weer kansen kwamen op setwinst. Ook nu zorgde de commentaren op de leiding voor onrust in het team. Maar na een time-out keerde de rust in het team terug en werd er betere passes gegeven. Met Rick die met zijn lengte en slagkracht een vaste waarde in het team is, werd de set gewonnen met 25-21. De start van de derde set verliep zwak voor het eerste team. In geen tijd stond het team met 1-8 achter. Punt voor punt werd daarna teruggevochten. Onzekerheid sloop in het team van WVV die dachten nu op koers te liggen voor set winst. Maar op pure wilskracht en karakter werd ook deze set niet uit handen gegeven (25-20). De start van de vierde set was een kopie van de derde.

Weer lukte het H1 niet om goed en gevarieerd aanvalsspel te laten zien. Ook in deze set geen enkele drie-meter bal en maar een keer een staffelaanval. Ook nu keek het team snel tegen een achterstand aan. Een achterstand die deze keer niet meer werd ingelopen. De overige sets hadden te veel energie gevraagd en met een lege accu is het moeilijk om goed spel te laten zien. Ook tactische wissels aan het eind van de set, om de tegenstander wat uit hun ritme te halen, mocht niet baten. Als hadden ze de wedstrijd gewonnen, zo vierden WVV de setwinst (20-25).

De eerste helft van de competitie zit er op. Terugkijkend kan er geconcludeerd worden dat wij stevig aan kop staan, mede omdat ook deze avond SAS moest spelen tegen Oradi en de uitslag daar 3-2 werd in het voordeel van SAS. Maar ook kan geconcludeerd worden dat er nog veel moet gebeuren. Vooral het constante spel, overtuiging in eigen kunnen en kijk op de mogelijkheden tijdens het spel zijn nog aandachtspunten.

Als de teamleden hard werken aan deze aandachtspunten, kan men zich klaar stomen voor de 1e klasse. Een goede pass kan zorgen voor veel gevarieerd aanvalsspel, waar wel op getraind wordt, maar wat tijdens de wedstrijden nog niet uit de verf komt. Dat kan zorgen voor leuk en aantrekkelijk spel. Het is alleen jammer dat de tribune zo erg leeg is! Na een korte vakantie volgt op 04 januari de volgende wedstrijd. Deze is tegen Phoenix, die onderaan staat.

Deze wedstrijd is een mooie “opwarmer” voor de tweede helft van de competitie. Wij spreken de hoop uit dat Hans weer snel hersteld is en weer kan meedraaien. Want ook zijn inzet wordt node gemist. Dat bleek ook tijdens deze wedstrijd wel. Fijne feestdagen!

 
 
 
Terug | Nieuwsarchief